Werk in het onderwijs

Bij loggers weet je nooit honderd procent zeker wie er achter een bepaald log zit. Zo zijn er loggers die onder verschillende pseudoniemen verschillende logs bijhouden en ook zijn er die een pseudoniem verdelen over verschillende loggers. Dat laatste is te vergelijken met het tekenen van Donald Duck: wie hem ook tekent, Donald Duck moet altijd aan een aantal voorgeschreven voorwaarden voldoen. Wij weten niet wie volkskrantblogster Math Paul is, maar naar aanleiding van haar stukje 'Werk in het onderwijs!' hebben wij wel besloten dat log eens te gaan volgen. Dit vinden wij bijvoorbeeld interessant:
"Nu weet ik niet zoveel van arbeidsrecht en vooral niet bij ambtenaren, maar ik weet wel dat als een werkgever en werknemer het binnen de wet (en dus niet de CAO), eens zijn, alles mag. Zo wordt de hoge ambtenaar buiten de CAO gehouden, want dan kan die meer krijgen. Een keuze die voor een docent basisonderwijs niet gemaakt werd. De werkgever bespaarde liever een paar tientjes per maand per personeelslid, en liet de klassengrootte in de basisscholen oplopen tot ongekende omvang."
Of het waar is, weten wij dus niet, maar het klinkt alleszins aannemelijk en dat is al erg genoeg.

13-02-2006 14.04 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere