Misbruik tijdelijke beleidsregel assistentenopleiding in het VMBO

Het Vader Rijn College
Zoals wij al eens voorzichtig hebben aangeduid, zijn wij mordicus tegen het 'Nieuwe Leren' en het 'Natuurlijk Leren'. In dat verband hebben wij reeds een aantal keren geschreven over het Vader Rijn College in Utrecht (het recentst in Bart Engbers stelt het te rooskleurig voor). Wij hebben begrepen dat een Centraal Examen niet in de 'filosofie' (te veel eer. Daar maken we 'gedachte' van, hoewel dat nog steeds te veel eer is) herstel, de 'gedachte', van het Natuurlijk Leren past. Op het Vader Rijn College vindt men dat ook en daar laat men dan ook alle BBL-leerlingen zonder Centraal Examen (en dus zonder diploma) doorgaan naar het ROC (zie ook Weinig kans op verbetering onderwijs).

Volgens onze informatie heeft men daar zelfs officieel toestemming voor van het ministerie dat erover gaat (in verband met het 'Natuurlijk Leren' willen wij het woord 'onderwijs' zo min mogelijk noemen, daar 'Natuurlijk Leren' en onderwijs niets met elkaar te maken hebben, behalve dan dat op sommige scholen het 'Natuurlijk Leren' in de plaats is gekomen van het onderwijs. Daar zijn wij juist zo boos over).

Men berichtte ons, van inspectiewege, dat:

"het Vader Rijn College toestemming [heeft] van het ministerie voor de zogenaamde ingedaalde assistentenopleiding op basis van de tijdelijke beleidsregel assistentenopleiding in het vmbo."
Het Vader Rijn
College
Wij gaan ervan uit dat er hier sprake is van misbruik van deze tijdelijke beleidsregel en hebben onze losse onderzoeksjournalist opdracht gegeven eens uit te zoeken wat eerdergenoemd ministerie daar nou zelf van vindt en of er nog (veel) meer scholen in Nederland zijn die deze regeling misbruiken om de kwetsbaarste groep leerlingen zonder Centraal Examen of serieus te nemen diploma naar het ROC te bonjouren. Wij komen hier ongetwijfeld op terug.28-07-2006 13.40 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere