MBO-leerlingen krijgen schoolgeld terug

Wie niets weet kan zich nooit vergissen
Vandaag hoorden wij weer een goeie bak van de voormalige PvdA.

Dit neogodsdienstwaanzinnige zootje schijnt te hebben voorgesteld, of te willen voorstellen, wat geen reet uitmaakt, want het gebeurt toch niet, om studenten hun collegegeld terug te geven als de opleiding zijn beloften niet waarmaakt, wat nogal vaak het geval is.

Dankzij de inflatie waaraan de woorden student en collegegeld onderhevig zijn, zal de voorgestelde regeling ook wel gelden voor de leerlingen in het HBO. Of de voormalige PvdA ook al heeft doorgedacht tot het MBO, waar de leerlingen hier en daar ook al studenten worden genoemd, werd er niet bij gezegd. Als zulks wel het geval is, krijgen alle MBO-leerlingen hun schoolgeld terug, daar er dankzij de onderwijsvernieling van de laatste dertig jaar geen MBO-school meer is die nog een leerling voor een beroep opleidt.

Als gevolg van het geforceerd in te voeren CGO (Competentiegericht onderwijs, door cynici ook wel Computergestuurd onderwijs genoemd) wordt die toestand er niet beter op, zodat toekomstige MBO-leerlingen niet alleen niet zullen hoeven te betalen, maar geld toe krijgen om hun tijd te komen verspillen aan allerlei mislukte vormen van bezigheidstherapie.

Aangezien kleuterschoolleerlingen binnenkort ook studenten genoemd gaan worden, zullen studenten die door toedoen van de school zakken voor de deelkwalificaties 'Veters strikken', 'Matjes vlechten B' of 'Kuilen graven in groepsverband', om maar eens iets te noemen, ook mogen rekenen op een forse financiële schadeloosstelling.

Een goed onderwijssysteem zou natuurlijk beter zijn, maar dat zit er voorlopig niet in. Dan maar zo.10-12-2007 19.18 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere