Het onderwijs is een verrotte zaak

Wie niets weet kan zich nooit vergissen
Een computer of compjoeter
"Het onderwijs is een verrotte zaak", aldus de oude Admiraal Iglo vele jaren her.Hij bedoelde daarmee niet dat er iets mis was met het geven van onderwijs als zodanig, maar wel dat het onderwijssysteem in Nederland niet deugde. "De leerling komt er wel, ondanks het onderwijs", was de geruststellende tegenhanger van de eerdergenoemde uitspraak.

De belangrijkste fout in het Nederlandse 'onderwijs' is al zeker veertig jaar dat er te veel vergaderd wordt en te weinig lesgegeven. Door allerlei zinloze fusies neemt het aantal vergaderingen exponentieel toe en het aantal lessen ("Lessen? Wat zijn dat?") daalt gestaag.

Zoals u begrijpt waren wij niet blij met het volgende bericht:

"BVE conferentie

Afgelopen week hadden we een onderwijs conferentie in Maastricht voor de ROC wereld. Gelukkig konden we op de conferentie de MS Roundtable laten zien, dus die moest ik voor het weekend even ophalen :) om te testen.

Het was een geslaagde beurs en er was heel veel interesse voor de roundtable; heel veel ROC's zijn zo groot geworden en zitten zo verspreid over locaties in Nederland, dat dit relatief goedkope device heel veel mensen gelukkig kan maken. Meer informatie over de roundtable vindt je hier. Mocht je interesse hebben in het device laat het me dan even weten, we kunnen altijd een demo komen geven bij jullie op school.

Een van de bekende bloggers :) heeft er ook even mee gespeeld:"

Natuurlijk speelt hierin mee dat wij sowieso een schijthekel hebben aan Microsoft, dat helpt enorm, maar het ding dat ze hebben laten zien, de "MS Roundtable" leidt in het licht van het voorgaande tot bloedgolven. Het is namelijk bedoeld om nog meer te kunnen vergaderen en daar zijn wij tegen:
"Microsoft Round Table

Microsoft RoundTable is an advanced collaboration and conferencing device that provides participants with an engaging and immersive remote meeting experience. Used with Microsoft Office Communications Server 2007 or the 2007 version of Microsoft Office Live Meeting, RoundTable provides a 360-degree view of the conference room, high-quality audio, and video that tracks the flow of conversation among multiple speakers."

Normaal gesproken willen wij voor de Microsoftmeuk altijd graag een alternatief dat onder Linux draait, maar nu niet. Zo'n kloteapparaat zal best nuttig zijn voor serieuze bedrijven met vestigingen over de hele wereld, alwaar het kan leiden tot besparing van tijd, geld en energie, maar voor het onderwijs is het onzin.

Helaas zal het op al die monsterachtige fabrieken ("Bedoel je geen 'leerfabrieken'?" "Als ik 'leerfabrieken' had bedoeld, had ik wel 'leerfabrieken' geschreven, ja? En nou bek houden." "Sorry, ik wist niet dat je kwaad werd.") wel weer gretig aftrek vinden, want al die managers in het 'onderwijs' hebben grote behoefte aan dat soort speelgoed. Dankzij zo'n statussymbool kunnen ze toch nog het gevoel hebben dat ze echt werk hebben, zoiets.06-04-2008 10.33 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere