Dat geld hadden ze beter aan onderwijs kunnen besteden

Wie niets weet kan zich nooit vergissen
Waartoe MBO'ers worden opgeleid, is de vraag, maar ze zijn wel duur. Dat kunnen zij niet helpen. Je kunt alleen vaststellen dat er kennelijk een hoop geld verkeerd besteed wordt.

Mbo duurste vervolgonderwijs

AMSTERDAM- Een mbo-leerling is sinds een aantal jaren duurder dan een student in het hoger onderwijs.

Dat komt doordat de overheid en het bedrijfsleven meer geld gestoken hebben in het middelbaar beroepsonderwijs. Met bijna tienduizend euro per leerling is het mbo het duurste vervolgonderwijs. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van het CBS.

Leerwerkplekken

Bedrijven staken meer geld in het mbo voor leerwerkplekken. De overheid trok geld uit voor projecten als de aansluiting op de arbeidsmarkt en het terugdringen van voortijdig schoolverlaten.

Sinds 2002 kost een mbo-leerling meer dan een hbo-student, sinds 2003 is het mbo ook duurder dan een universitaire studie. Hbo-leerlingen kostten in 2007 gemiddeld 8700 euro, voor universitaire studenten was dat 8300 euro.

Vorig jaar namen de onderwijsuitgaven toe, maar minder dan in voorgaande jaren. De totale onderwijsuitgaven bedroegen bijna 35 miljard euro, 2,2 procent meer dan in 2006.15-12-2008 17.45 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere