Dinner for one

Omdat uw en onze captain vanochtend op Duitsland een programma heeft gezien over virussen die je compjoeter op slot zetten, vindt hij het plotseling nodig dat we allemaal ontzettend aan het bekuppen slaan. Op zich geen kwade gedachte en bovendien is hij de baas, dus moeten wij doen wat hij zegt, want zo werkt dat.

Omdat wij hier chronisch onderbetaald worden, namelijk niet, groeit het geld ons niet op de rug en derhalve moeten wij een beetje zuinig omspringen met de ruimte op de externe harde schijf. Zodoende reorganiseren wij de boel voordat wij bekuppen, want wat we weg kunnen gooien, kunnen we weggooien en hoeven dat dan niet meer op te slaan. Dat hadden we bij al onze verhuizingen ook moeten doen, in plaats van de gesloten verhuisdozen van de vorige verhuizing gewoon weer mee te slepen, maar dat is een heel ander verhaal.

Bij de reorganisatie vonden wij zojuist een TXTbestandje over ‘Dinner for one’, waar we nooit iets mee gedaan schijnen te hebben. Geen idee wat er de bedoeling van was, maar hier is het:

Tevens wordt de sketch de laatste vijftien jaar ook getoond op het Australische SBS-televisienetwerk op Oudejaarsavond. Ook in Vlaanderen en Nederland is “Dinner for One” wel eens uitgezonden en Joop Doderer heeft er ooit een Nederlandse versie van gemaakt, maar die is vrijwel onopgemerkt voorbijgegaan. Interessant feit is dat het programma en de hoofdrolspeler Frinton vrijwel onbekend zijn in Groot-Brittannië, maar niet al te lang geleden door Stephen Fry in het programma QI werden genoemd. Hij overdreef daarbij wel, daar hij beweerde dat álle Duitse zenders het stuk op oudejaarsavond uitzonden. Alsof één zender niet al erg genoeg is.

In 2010 heeft Studio Hamburg Distribution & Marketing GmbH de sketch ‘Dinner for One’ op DVD uitgebracht als ‘Der 90. Geburtstag oder Dinner for One’: “Der 18-minütige Original-TV-Kultklassiker mit May Warden und Freddie Frinton”. Die DVD ligt op dit moment (juni 2011) in Duitsland in de ramsj, voor € 2,99.

Omdat hij vaak met eigen ogen had gezien wat voor schade alcohol aan mensen kon aanrichten, is het ironisch dat hij vaak rollen speelde als dronken persoon, gezien het feit dat Frinton geheelonthouder was.

Een deel van de gegevens komt vast wel uit de Wikipedia, maar de uitspraak van Stephen Fry en dat de DVD in de ramsj lag hebben wij toen zelf geconstateerd. We hebben hem nog gekocht ook en draaien hem ieder jaar met oudejaar.

Zo, dat bestandje kan ook weg.

23-04-2016 15.05 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Computerij, Duitsland, Televisie

Er zijn 2 reacties op “Dinner for one”

  1. […] het opschonen van de harde schijf vonden we deze, ook nooit […]

  2. Ruud Harmsen says:

    Txt neemt weinig ruimte in en jammer.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties