DEFCERT

“DEFCERT”, zegt dat u iets? Ons zei het nix, maar onze onze internettoezichthouder wees ons erop dat er iemand vanaf www.defcert.nl op onze webzijde was geweest en aldaar twee stukjes had zitten bekijken: ‘ Zielige militairen‘ en ‘Arnold Kuijk is alweer een stuk vrolijker‘.

Defcert bekijkt een stukje over zielige militairen. Of is het gewoon een individuele actie van een zielige militair?

Defcert bekijkt een stukje over zielige militairen. Of is het gewoon een individuele actie van een zielige militair?

Wij weten niet precies wat DEFCERT geacht wordt te doen. Zelf hebben ze ooit gezegd (komt uit de cache van Google, dit, dus misschien zeggen ze het nog):

CERT staat voor Computer Emergency Response Team en is een team dat zich richt op de beveiliging van IT systemen op Internet en intranet dienstverlening. Een andere veel gebruikte term is CSIRT, of Computer Security Incident Response Team. Beide termen betekenen hetzelfde.

DefCERT stuurt advisories (beveiligingsadviezen) naar klanten op basis van waarnemingen en onderzoek naar beveiligingsgerelateerde ontwikkelingen. Bovendien co├Ârdineert DefCERT in voorkomende gevallen incidenten en communicatie op het grensvlak van interne en externe netwerken.

De dienstverlening van het DefCERT is zowel een pro-actieve als een reactieve dienstverlening.

DefCERT is onderdeel van het bureau BC van IVENT en werkt nauw samen met de BC/IVENT , die verantwoordelijk is voor het corporate security beleid, fysieke beveiliging, recherche en alle contacten met de wetgevende instanties, alsmede contactpunt naar IVENT Corporate Communictions, de voorlichting voor alle communicatie met de media.

Wij hebben het niet op www.defcert.nl nagekeken, want wij werden gewaarschuwd door onze webbladeraar, dat het certificaat van www.defcert.nl niet deugde. Een “ongeldig beveiligingscertificaat”, vanwege “zelfondertekend”. Het is toch wat. Waar blijf je nou als je zelfs de beveiligers van defensie niet kunt vertrouwen? Nou, eerlijk gezegd hebben we dat hele defensie nooit vertrouwd, aangezien er de afgelopen honderdvijfenzeuventig jaar door het Nederlandse leger zegge en schrijve een dag of vijf op Nederlandse bodem gevochten is tegen een buitenlandse vijand (net lang genoeg om de lafbekken van Oranje de gelegenheid te geven een veilig heenkomen te zoeken, maar laat ons kalm blijven) en het leger voor de rest altoos is ingezet tegen de eigen burgers, zoals ongetwijfeld ook met DEFCERT het geval is.

Voor volgend jaar krijgen ze trouwens een paar miljoen extra:

Tenslotte gaat er in 2011 2,6 miljoen van de totale investering van 7,5 miljoen euro naar DEFCERT, het Defensiebreed Computer Emergency Response Team, dat in 2012 klaar moet zijn.

Laat ons hopen dat ze die nuttig besteden, zodat zielige militairen niet meer onder werktijd op onze webzijde stukjes over zielig militairen hoeven te komen lezen. En zodat ze hun eigen webzijde iets betrouwbaarder kunnen laten overkomen, want dit is zielig.

Defcert gebruikt een ongeldig beveiligingscertificaat

Defcert gebruikt een ongeldig beveiligingscertificaat


Defcert gebruikt geen beveiligde verbinding. Nou en?

Defcert gebruikt geen beveiligde verbinding. Nou en?

28-09-2010 12.02 | Door: De Grote Vrager | Categorie: IP-vanger en aanverwant, Monarchie, Zoektermen

Er zijn 5 reacties op “DEFCERT”

 1. Ruud Harmsen says:

  Mijn bladeraar formuleert het wat anders, maar het komt op hetzelfde neer:
  ===
  Het beveiligingscertificaat van de site is niet betrouwbaar.
  U probeert http://www.defcert.nl te bereiken, maar het certificaat dat de server retourneerde, is uitgegeven door een instantie die niet wordt vertrouwd door het besturingssysteem op uw computer. Dit kan betekenen dat de server zelf beveiligingsgegevens heeft gegenereerd, waarop Chrome niet kan vertrouwen voor veiligheidsinformatie, of dat een hacker probeert uw communicatie te onderscheppen. U kunt beter niet verder gaan, vooral niet als deze waarschuwing niet eerder is weergegeven voor deze site.
  /===

 2. Ruud Harmsen says:

  Je maakt toch allemaal wat mee op zo’n internet, niet?

 3. Ruud Harmsen says:

  https://rudhar.com/ geeft trouwens net zo’n soort waarschuwing. Maar dat komt omdat ik te zunug ben om een certificaat aan te schaffen. Dat kost namelijk een paar tientjes per jaar, plus een hoop tijd om uit te zoeken hoe het werkend te installeren.

 4. Ruud Harmsen says:

  Ook leuk:
  ===
  Deze webpagina is niet beschikbaar.

  De webpagina op https://www.opinieleiders.nl/ is mogelijk tijdelijk uitgeschakeld of permanent verplaatst naar een nieuw webadres.
  /===

  (Let op de https, met http doet-ie het gewoon wel natuurlijk.)

 5. Security says:

  WOW!

  Wat een website………..en hadden ze niet wat betere plaatjes kunnen plaatsen.
  Plaatje van een rommelige serverkast en een foto van een bejaarde achter een pc.

  Er moet echt wat gebeuren want zo te zien zijn we zo lek als een mandje.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties