Ihsan Gürz vermoord door politie?

Stommeling Jones als kamerclown

Ihsan Gürz is een dode Turk en er zijn levende Turken die nu suggereren dat Ihsan Gürz vermoord zou zijn door de politie. Kamerlid Tofik Dibi zou kamerlid Tofik Dibi niet zijn als hij er niet bovenop gedoken was. Hij heeft dus kamervragen gesteld, terug te vinden in kamerstuk 2011Z15477. Wij citeren:

Vragen van het lid Dibi (GroenLinks) aan de minister van Veiligheid en Justitie over de dood van een Turkse man na zijn aanhouding door de politie (ingezonden 12 juli 2011)

 1. Kent u het bericht over de dood van een Turkse man uit Beverwijk na zijn aanhouding door de politie?
 2. Bent u bereid de resultaten van het onderzoek, in ieder geval het Rijksrechercheonderzoek, naar dit incident naar de Kamer te sturen?

Zeer zinvolle vragen, maar niet heus. Alsof de minister gaat ontkennen dat hij dat bericht kent, of gaat weigeren de resultaten van het onderzoek (“De politie is onschuldig”) aan de kamer te sturen. Volgens ons zouden kamerleden zich niet met dit soort zaken moeten bemoeien, maar ja, die Dibi moet natuurlijk om zijn achterban denken, dus die wil wel vragen stellen. Wat dat betreft zit hij in hetzelfde schuitje als het lid Helder (PVV).

Waarom zou hij trouwens de belangrijkste vraag weggelaten hebben? Die luidt: “Bent u bereid toe te geven dat Ihsan Gürz door die agenten vermoord is omdat hij een moslim was en zij van de PVV?” Dat is natuurlijk onzin, maar wij vinden: als je voor effectbejag gaat, moet je ook voluit durven gaan. En met een beetje fantasie had hij de naam van Geert ‘de baarlijke duivel’ Wilders er ook nog wel ergens in kunnen moffelen. Dat is ons per slot van rekening ook gelukt.

13-07-2011 11.32 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Geert Wilders, Juridisch, Kamerleden

Er zijn 3 reacties op “Ihsan Gürz vermoord door politie?”

 1. Tja, dit soort vragen zijn inderdaad niet zinvol. Misschien zou veel zinvoller zijn, vragen te stellen over WAAROM er zo weinig aandacht in de landelijke media is besteed aan dit incident.
  Vooropgesteld: ik ken de feiten niet en wil ook niets suggereren. Maar aan de andere kant: jonge vent aangehouden door politie overlijdt in cel. Ik heb wel de nodige vragen als ik dat lees. En als dan het OM enkele dagen later al komt met de verklaring dat niets wijst op excessief politiegeweld… dan heb ik nog méér vragen.
  Daar heb ik Geert Wilders niet echt voor nodig.

  René

 2. Arie says:

  Juist Rene. Dan moeten eerst de feiten vast gesteld worden. Pas dan kun je proberen conclusies te trekken. Neem nou jouw vaststelling dat er weinig aandacht in de media voor het incident was. Waar baseer je dat op? Nou gebeurt het niet vaak dat er iemand in een cel overlijd, maar ik ken geen vergelijkbare zaak die meer aandacht in de Nederlandse media heeft gekregen, het afgelopen jaar. Dat baseer ik op de talloze artikelen die vrij eenvoudig te achterhalen zijn.

  Aangezien diverse politici met een gemengde identiteit ook al hun conclusies klaar hadden, namelijk dat er sprake was van nodeloos gewelddadig en racistisch optreden van de politie (hun uitspraken zijn ook weer eenvoudig terug te vinden, als je je afvraagt waarop ik deze stelling baseer) ben ik erg benieuwd naar de uiteindelijke uitkomst van het onderzoek.

 3. Tofik Dibi says:

  […] fan van Tofik Dibi was en wij hebben aandacht besteed aan zijn kamervragen over de dood van Ihsan Gürz. Voor het gemak hebben wij die drie stukjes nu in één menuutje gezet: ‘Tofik Dibi‘. […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties