Ziggo beperkt ook aantal digitale kanalen

Kabelmaatschappij Ziggo probeert klanten te dwingen digitale televisie te gaan kijken, dat wist u misschien. Het aantal analoge kanalen wordt verminderd en met opzet heeft Ziggo er een paar heel belangrijke tussenuit gehaald, bijvoorbeeld de ARD, zodat mensen die zaterdags om 18.00 het Duitse voetbal willen volgen dat noodgedwongen digitaal moeten doen. Of in Duitsland, dat kan natuurlijk ook.

Wat niemand, behalve ons, nog schijnt te zijn opgevallen, is dat Ziggo intussen het aantal digitale kanalen in het standaardpakket ook gaat verminderen, zodat de gedwongen overstap naar digitaal weliswaar meer kanalen oplevert voor de analoge kijker, maar de huidige digitale kijker gewoon vies wordt genaaid. Volgens de folder die wij vandaag kregen toegestuurd door iemand uit de regio Utrecht, verdwijnen er per 1 september een stuk of acht digitale kanalen, waaronder France 2 en een aantal Duitse regionale zenders. Wij kunnen ons voorstellen dat niet alleen de analoge kijkers maar ook de digitale kijkers nu vreselijk kwaad worden omdat het aanbod verschraalt, terwijl de prijs van het abonnement hetzelfde blijft. Digitale televisie van KPN begint daardoor een steeds aantrekkelijker alternatief te worden: net zo weinig zenders, maar wel een stuk goedkoper.

13-07-2011 14.28 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Juridisch, Televisie

Er zijn 6 reacties op “Ziggo beperkt ook aantal digitale kanalen”

 1. Ruud Harmsen says:

  > Volgens de folder die wij vandaag kregen toegestuurd

  Ja, wij ook!

  > door iemand uit de regio Utrecht,

  Huh? O ja, verschillende correspondenten hier te lande.

 2. Ruud Harmsen says:

  Nog steeds zit als ik niet scheel dat Griekse station ERT er niet (meer) op. Wil ik wel vanwege de mooie muziek. Moet er volgens mij ook op van een of andere op zich overbodige commissie (waar bemoeien ze zich mee?), maar Ziggo verrekt het gewoon.

  Geloog ik, maar ik heb de feiten niet op een rij.

 3. Ruud Harmsen says:

  > Geloog ik

  Leuke woordspelling, woordspeling, tikspeling!

  Niet zo bedoeld, wel leuk meegenomen.
  (Freek de Jonge)

 4. Beste Grote Vrager,

  Analoog is echt een aflopende zaak. Om die reden kun je bij onze concurrenten geen analoge televisie krijgen. KPN, Digitenne, Tele2 en satelliet zijn uitsluitend digitaal beschikbaar. Omdat dus geen enkele zender nog analoog uitzendt zetten wij als extra service nog 25 kanalen om van digitaal naar analoog. Dat wij deze zenders analoog blijven doorgeven is volgens mij bewijs dat wij niet proberen onze klanten digitaal ‘door de strot’ te duwen.

  Uw conclusie dat wij het aantal digitale zenders in het standaard pakket zouden verlagen klopt niet. Wij vergroten dit aantal zelfs. Helaas is er een verkeerde lijst geplaatst op onze website. Daarop ontbreken oa France 2, TV5, Sat1 en Arte terwijl deze zenders toch echt in het digitale TV-standaardpakket zitten. Daarnaast kunnen abonnees van dit pakket zonder meerkosten per maand 10 films en 2 complete jaargangen van series bestellen

 5. smurf says:

  Ik ben het geheel met De Grote Vrager eens; Ziggo dwingt abonnees tot de aanschaf van een digitaal pakket en biedt bovendien een zeer slechte dienstverlening. Bij het googlen naar de term “problemen bij Ziggo” is het aantal hits ongehoord hoog. Ik zou zeggen: Ziggo GO HOME!

 6. […] aan de klanten. Eerst dwingen ze iedereen om digitaal te gaan kijken, dan gaan ze knoeien met de hoeveelheid zenders en het aantal mogelijke digitale pakketten, zodat iedereen die meer wil dan het basispakket duurder […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties