Arnold Kuijk aka Captain Iglo

Arnold Kuijk aka Captain Iglo, aldus de sneue Rotterdamse kattenblerghster. Het is een zielig stukje, zoals we er bij haar al zoveel voorbij hebben zien komen, met één nieuwe eigenaardigheid: iemand blijkt geprobeerd te hebben haar wijs te maken dat onze doctorandus een doctorandus in de onderwijskunde zou zijn. Op Stop Yvonne v Hertum heeft auteur Jeroen de moeite genomen het geleuter van Yvonne van Hertum te kloosrieden, wat onze Grote Vrager een hoop werk bespaard zou hebben, ware het niet dat wij sowieso niet van plan waren aandacht aan dit verse geraaskal van Yvonne van Hertum te besteden.

Captain Iglo moet het weer ontgelden‘, aldus Jeroen, die zijn stukje besluit met:

En nu waar afwachten hoe de heer Kuijk op het braakseltje van mevrouw Van Hertum gaat reageren.

Aangezien onze doctorandus van een lange en welverdiende vakantie geniet (een van de voordelen van werken in het onderwijs, die lange vakanties), zijn wij zo vriendelijk geweest een reactie achter te laten bij ‘Captain Iglo moet het weer ontgelden’, waarin wij onder verwijzing naar ‘Arnold Kuijk is alweer een stuk vrolijker‘ gezegd hebben dat wij niet dachten dat de heer Kuijk nog ging reageren, met name op grond van het volgende citaat:

Inmiddels heeft hij ons laten weten dat hij al een stuk vrolijker is, omdat hij de desbetreffende stukjes nog eens gelezen heeft en inziet dat hij bij de politie niets te zoeken heeft. De stukjes zijn immers niets meer dan loos geraaskal waarvan niet eens met zekerheid te zeggen valt dat ze over hem gaan. Aangezien het blergh van mevrouw van Hertum slechts door zeer weinigen gelezen wordt, en door nog minder mensen serieus genomen, is er dus eigenlijk niets om je over op te winden.

Weliswaar dateert ‘Arnold Kuijk is alweer een stuk vrolijker’ van september 2009, maar de situatie met betrekking tot mevrouw van Hertum is feitelijk onveranderd, zodoende. Wie nog eens precies wil nalezen wat wij allemaal over dat rare mens gezegd hebben en welke laster en smaad zij in de loop van tweeënhalf jaar gemeend heeft op ons en onze doctorandus te moeten loslaten, kan inmiddels terecht in het chronologisch overzicht dienaangaande.

2-08-2011 20.30 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Onderwijs, Redactiezaken, Yvonne van Hertum

Er zijn 4 reacties op “Arnold Kuijk aka Captain Iglo”

 1. Ruud Harmsen says:

  Valt wel op dat het stukje, http://www.yvonnevanhertum.com/2011/08/arnold-kuijk-aka-captain-iglo dus, voor Van Hertums doen opmerkelijk coherent geschreven is, met zinnen die eindigen in een punt, en uitdrukkingen die maar een klein beetje verhaspeld zijn, zoals “het donkere allooi” en “de keel uit kwam hangen”, zodat ze misschien zelfs humoristisch bedoeld zijn. Het zou zomaar kunnen, je weet het soms niet.

  Zou ze hier extra haar best op gedaan hebben, en niet zoals gewoonlijk de eerste de beste gedachte neergeplempt hebben zonder correctie?

  Of zou ze ingefluisterd zijn? Door een advocaat? Er staat immers een link in het stukje, weliswaar niet ter zake, maar wel naar iets zinnigs:
  http://blog.iusmentis.com/2008/08/21/website-exploitant-vervolgd-voor-%E2%80%98websmaad%E2%80%99-gastpost

  * NOOT: Zie ‘Yvonne van Hertum te lui om iets nieuws te verzinnen EINDE NOOT *

 2. Ruud Harmsen says:

  Heb eens gegoogeld op:
  kloosrieden -site:opinieleiders.nl
  en daaruit ontstaat de indruk dat de term is uitgevonden door iemand anders:
  kloosrieden -site:opinieleiders.nl
  http://www.dbnl.org/tekst/rutg014drie01_01/rutg014drie01_01-x2.pdf
  maar hier op deze site pas populair gemaakt.

 3. […] een reactie bij ‘Arnold Kuijk aka Captain Iglo‘ zegt Ruud Harmsen onder meer: “Valt wel op dat het stukje, […]

 4. […] Stalker Max Goedblick heeft de afgelopen weken kennelijk niet stil gezeten, wat inmiddels geresulteerd heeft in ‘Wat anderen schreven over Arnold Kuijk‘. Wij zijn even wezen kijken naar wat die anderen dan wel over onze doctorandus geschreven zouden kunnen hebben, en welke anderen dat dan wel waren. Welnu: tot nog toe heeft stalker Max Goedblick nog niet zo gek veel gevonden. Sterker nog: op dit moment heeft hij alleen een screenshotje van ‘Arnold Kuijk aka Cpt. Iglo’ van Yvonne van Hertum, waarmede wij ons beziggehouden hebben in ‘Arnold Kuijk aka Captain Iglo‘. […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties