Ook heel vervelend: een sinaasappel schillen terwijl je TV kijkt

Wij weten niet hoe het is met een leesbril, maar een bril die je draagt om beter in de verte (verkeersborden, kentekenplaten, ondertiteling) te kunnen zien, moet je niet opzetten als je een sinaasappel wilt schillen. Of je moet niet naar je sinaasappel willen kijken terwijl je hem schilt, maar dat kost dan weer extra pleisters. Ook het eten van een bord spaghetti bolognese terwijl je televisie kijkt is af te raden, maar dat geldt dan wel zowel met als zonder bril, als je tenminste met het bord op schoot zit.

Trouwens ook als je het bord op tafel zet, valt het niet mee, zelfs niet als je niet op de bank bent blijven zitten en daadwerkelijk op een stoel hebt plaatsgenomen teneinde de spaghetti te nuttigen. Je moet namelijk in beide gevallen wel degelijk naar je spaghetti kijken. Wij in ieder geval wel. Wij kunnen de spaghetti weliswaar op authentiek Italiaanse manier om onze vork rollen, zonder gebruik te maken van de lepel, dus helemaal zoals het hoort, maar als wij niet heel goed uitkijken, spat de tomatensaus drie meter hoog tegen de muren op, waaruit wij geconcludeerd hebben dat de tomatensaus op onze spaghetti heel gemeen spul moet zijn, want het plafond zit hier op pakweg twee meter vijftig en daar gaat het dan dwars doorheen.

Dat nemen wij tenminste aan, want anders kunnen wij niet verklaren dat er hier geen tomatensausvlekken op het plafond zitten maar in de kamer hierboven wel op de muur. Dat spul snijdt of brandt zich dus kennelijk een weg door het beton, zonder sporen achter te laten. Wij geloven niet in spoken, dus de gedachte aan spooktomatensaus hebben wij meteen verworpen en ook lijkt het ons sterk dat tomatensaus aan tijdreizen doet en er net in ons plafond een scheur in het tijdruimtecontinu├╝m zit die uiteindelijk misschien wel een eeuwigheid overbrugt, maar toch slechts dertig centimer, als u begrijpt wat wij bedoelen.

En bij het schillen van die sinaasappel kun je je in de vingers snijden, als je niet uitkijkt, wat je dus wel moet doen en daar moet je je bril dus niet bij opzetten omdat het te dichtbij is. Als je je bril wel opzet, spuit het sap niet in je ogen, maar dat is een heel ander verhaal. Moet je maar niet zo hard in die sinaasappel knijpen.

20-01-2010 20.12 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Televisie, Wetenschap

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties