Bent u te ziek? Dan kunt u verrekken

Stommeling Jones als kamerclown

De regering laat weten dat u nog net ziek genoeg mag worden om in het ziekenhuis terecht te komen, maar dat u niet mag overdrijven: ‘Nieuw systeem bekostiging ziekenhuizen‘.

Vanaf 2011 gaat het kabinet de ziekenhuizen belonen voor de geleverde prestaties. Het budget voor ziekenhuizen wordt dan niet meer bepaald door bijvoorbeeld ligdagen en polikliniekbezoeken.

Dus: als u niet ziek genoeg bent, komt u er gewoon niet in, wat natuurlijk logisch is, maar wat ook de vraag oproept of het begrip “niet ziek genoeg” niet wat rekbaar is, zodat u eigenlijk beter wel opgenomen had kunnen worden, maar ja, achteraf is het natuurlijk te laat. Voor mensen die te ziek zijn en dus heel lang in het ziekenhuis zouden moeten liggen alvorens dood te gaan, geldt mutatis mutandis hetzelfde: daar valt ook geen eer aan te behalen, c.q. geen geld voor te vangen. Als u dus in 2011 nog ziek wilt worden, moet u zorgen dat u precies in de middengroep valt die voor dit belachelijke prestatieloon in aanmerking komt. Anders bent u de lul.

19-01-2010 18.03 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Bewindslieden, Bezopen

Er zijn 2 reacties op “Bent u te ziek? Dan kunt u verrekken”

  1. CDA-oorzaak-verval says:

    Schande… CDA, schande ..

  2. willem says:

    dus de verpleeg huizen worden de afval bakken van de zieken huizen,
    zo houde die hun stefte cijver laag


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties