Zo doe je dat niet

Onze trouwe lezers weten allebei dat voor ons het gelazer met Yvonne van Hertum begonnen is op 30 juni 2009, toen zij meende onze doctorandus te moeten bellen, zoals u kunt nalezen in ‘Yvonne van Hertum dreigt met aangifte, maar waarvan?‘. Wij gaan nu niet het hele verhaal hier herhalen, maar wijzen even op ‘Is het nou afgelopen? Waarschijnlijk niet‘, d.d. 20 juli 2009 en, omdat het zo treffend is, ‘Arnold Kuijk is alweer een stuk vrolijker‘, d.d. 21 september 2009.

Toen kwam er een moment dat het gelazer plotseling afgelopen leek, waaraan wij aandacht hebben besteed in ‘Dient die cassatiezaak soms binnenkort?‘.

Deze, wat wij nu noemen eerste, poging om zich in te houden, duurde niet bijzonder lang, zoals wij al gauw moesten constateren (zie ‘Nou, dat heeft dus niet lang geduurd‘). Natuurlijk zijn wij haar in de gaten blijven houden, waarbij ons is opgevallen dat ze nooit of te nimmer een woord heeft teruggenomen van de lasterlijke aantijgingen die ze aan het adres van onze doctorandus gedaan heeft en ook haar verhalen over anderen nooit heeft gerectificeerd.

En nu komt ze toch wel met de ultieme gotspe: ‘Wie het laatst lacht, lacht het best‘. Leest u even zin voor zin mee:

Een mededeling.

Tot zo ver is er nog niets aan de hand.

De afgelopen vier jaar zijn voor mij nogal hectisch geweest.

Dat geloven wij best en wij denken ook te weten hoe dat komt. Maar nu komt het:

Vanaf vandaag zal ik niet meer mijn gram proberen te halen via contra artikelen.

Pardon? Als dat niet een hele primitieve alsmede grove poging is om de rollen om te draaien en zichzelf in de slachtofferrol te manoeuvreren, weten wij niet wat het wel is. Als u begrijpt wat wij bedoelen. Het wordt nog erger:

Op advies van mijn twee advocaten en in overleg met het OM publiceer ik niets meer over de onderstaande personen, behalve dan deze mededeling dat ze nu actief zullen via gerechtelijke wegen zullen worden vervolgd.

Twee keer zullen in één zin, opdat de “onderstaande personen” goed zullen begrijpen dat ze daadwerkelijk zullen worden vervolgd. Allemaal heel leuk en aardig, maar wij kunnen ons niet voorstellen dat haar “twee advocaten” of “het OM” haar hebben aangeraden om deze mededeling in deze vorm op haar webzijde te plaatsen. Zoals wij eerder op de dag al schreven, is het terrein van laster en smaad op internet best moeilijk begaanbaar en bevat het een aantal valkuilen.

Wat je onzes inziens vooral niet moet doen, is in je zucht om je gelijk te halen, de redelijkheid uit het oog verliezen en zelf gaan lasteren. Volgens ons is alleen al het noemen van het rijtje namen met de impliciete suggestie dat ze niet alleen “via gerechtelijke wegen zullen worden vervolgd”, maar ook reeds veroordeeld zijn al tamelijk lasterlijk te noemen. Wij zullen de namen hier niet herhalen en mevrouw van Hertum zodoende de kans geven ze onopvallend te laten verdwijnen. Wij houden namelijk niet van laster.

Het gaat om [namen dus verwijderd]. De ooit eerder aangegeven langzame molens draaien nu volop.

Onder het stukje heeft mevrouw van Hertum een filmpje geplaatst, met daaronder de woorden Paalman & Co. Wij weten vrij zeker dat mevrouw van Hertum geen toestemming van de afgebeelde personen heeft om dat filmpje daar te plaatsen en de naar onze mening agressieve context doet ons wederom denken dat ze dit niet echt goed met haar “twee advocaten” of “het OM” heeft gecoördineerd.

Fijns. Is daarmede de kous af? Neen. Op het moment van schrijven staan er namelijk al 3 reacties onder, waar mevrouw van Hertum het niet alleen geheel mee eens is, maar waarvan ze de tweede zelfs onder haar eigen naam zelf geschreven heeft. We lopen de reacties ook even door en geven waar nodig commentaar, want zo zijn wij.

De eerste respondent noemt zich Cain en heeft om 22.52 uur het volgende geplaatst:

Lieve Vonne, ik ben blij dat je nu met echte topadvocaten te maken hebt. Ze zijn veel te ver gegaan.

Wij kennen de desbetreffende “topadvocaten” niet, maar denken dat Cain hier een foutje gemaakt heeft en het “ze” niet wil laten slaan op de “topadvocaten”, maar op de eerdergenoemde slachtoffers van mevrouw van Hertum.

Het beschimpen van je Joodse achtergrond. Het klieren naar je kind. Dreigen je te verkrachten. En niet te vergeten de blauwe plekken die inmiddels zijn weggetrokken maar gegrift staan in je geheugen.

Niet om het een of ander, maar deze aantijgingen aan het adres van genoemde personen zouden zelfs zonder de hele voorgeschiedenis al genoeg reden zijn voor een mailtje naar de desbetreffende provider om ze weg te halen. Het gaat nog verder:

Deze viespeuken hebben geprobeerd je sociaal en maatschappelijk te isoleren. Ze hebben echter de fout gemaakt ook anderen aan te vallen. Mensen met een juiste inborst en kapitaal om dit fenomeen met wortel en tak uit te roeien. Raimond Kranenburg, Sidney Brandeis en Edwin de Lange zijn door deze anderen niet vergeten.

Nu hebben wij toch werkelijk geen flauw idee wat hiermede bedoeld zou kunnen zijn, dus lezen we maar gauw even verder:

Na een aantal jaren was precies te verwachten hoe ze op bepaalde zaken zouden reageren. Het zeker weten van bepaalde telefoongesprekken en chatverslagen online zetten was nodig om zaken te bewijzen.

Wat hiermede bedoeld zou kunnen zijn, ontgaat ons grotendeels, maar wij begrijpen wel dat ‘Cain’ hier een poging doet een deel van mevrouw van Hertum’s alleszins strafbare gedrag in de afgelopen vier jaar te vergoelijken alsmede een schijn van legitimiteit te verschaffen. Zo werkt dat echter niet. En we gaan door:

Het is nu tijd om deze criminelen te pakken waar ze het meest te treffen zijn: in hun portemonnee.

Van de anderen weten wij het niet, maar van onze doctorandus weten wij zeker dat hij nog nooit ergens voor veroordeeld is, waarmee de betiteling ‘crimineel’ al meteen weer lasterlijk is. Dat gaat niet goed, daar op dat blog. Als wij ons niet vergissen, ligt onze doctorandus ook nog minimaal één veroordeling achter op mevrouw van Hertum. De zin “Deze prutsers staan nu eindelijk schaakmat! X” lijkt ons in dit licht voorzichtig gezegd enigszins voorbarig.

De tweede reactie is van ‘Yvonne’, geplaatst om 23.04, en gaat als volgt:

Dank je voor de foto, ik wordt er weer aan herinnerd hoe het was om door een stel hufters te pakken genomn te worden
xxx

Dus nu heeft onze doctorandus ook nog samen met al die anderen mevrouw van Hertum “te pakken genomn”? En wordt hij ook eventjes, net als de rest, als ‘hufter’ weggezet? Nou ja, eerlijk gezegd hebben wij hem zichzelf wel eens horen omschrijven als “een enorme hufter”, maar dat was wel in een andere context, doch dit terzijde. Maar zo’n beschuldiging van gewelddadig gedrag, mag dat zomaar? Neen, dat mag niet zomaar. Ook deze opmerking van mevrouw van Hertum kon wel eens niet helemaal met haar “twee advocaten” en “het OM” zijn afgesproken.

De derde reactie is weer van ‘Cain’, geplaatst om 23.04, en luidt als volgt:

Alle genoemde namen zijn daarom ‘criminelen’ en moeten hangen aan de hoogste boom. Esther Haveman-Dekker bijvoorbeeld verdiend het niet om dergelijke foto van haarzelf in haar eigen collectie te hebben. Laat ze er dan ook niet naar solliciteren.

Dat liegt er niet om. Die eerste zin is wederom lasterlijk. De tweede en de derde zin tesamen vormen een dreigement, waarvan we niet helemaal zeker weten of het alleen aan genoemde Esther gericht is, of aan de hele groep, maar dat ons eraan doet denken dat u het stukje ‘Gezellig, zo’n kattenblergh‘ van uw en onze captain misschien nog niet gelezen heeft.

Wij zijn reuze benieuwd hoe lang het mevrouw van Hertum gaat lukken om zich van verdere lasterlijke taal, smaad en dreigementen te onthouden. Mocht het haar lukken, dan zou dat heel mooi zijn, hoewel het natuurlijk niet echt genoeg is. Om te beginnen moet ze natuurlijk even die namen uit dit laatste stukje verwijderen. Verder zitten er een heleboel mensen met smart te wachten op rectificaties van eerdere laster en smaad, en zouden excuses ook wel degelijk op hun plaats zijn. Maar goed, eerst maar eens zien hoe lang de aangekondigde rust gaat duren.

20-01-2010 0.51 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Juridisch, Loggers gelogd, Yvonne van Hertum

Er zijn 12 reacties op “Zo doe je dat niet”

 1. Christa says:

  U heeft de eer hier met zo een crimineel van doen te hebben zoals van Hertum zich o.a. uitlaat over mijn persoontje..

  Inderdaad ben ik “ooit” modje geweest bij “mevrouw” want uit meer bestaat SKS niet..toen niet, in de tussentijd niet en ook nu nog steeds niet hoezeer zij dat ook tracht te verbloemen..

  Dat uitgerekend zij mij nu een crimineel durft te noemen in de wetenschap dat ik haar daar keer op keer juist voor wilde behoeden er een te worden ( wat zij achteraf dus al was) , hier zoveel bewijs van heb welke vrouwe Justitia als een spons opzuigen zal…aangiftes in bezit heb van gedupeerden welke zij als pedoseskueel open en bloot met naam en toenaam op SKS heeft gezet en dit absoluut niet zijn, zij momenteel zelfs telefonisch bedreigt worden mocht hier iets van naar buiten komen..

  Wat ik dan nu ook open en bloot neer plemp is een e-mail van Leon Vuist welke achteraf niemand minder dan Matt Hoorn bleek te zijn..ben er met open ogen in getrapt maar heeft me wel veel info opgeleverd..

  ( Is inmiddels ook in het bezit van diegenen die er iets mee aan kunnen aanvangen richting van Hertum uit)

  Voor verdere informatie , mijn email staat erbij…

  —–Oorspronkelijk bericht—–
  Van: Bewoners Westercluft STEENWIJK [mailto:ikkanallesalleen@hotmail.com]
  Verzonden: zaterdag 25 oktober 2008 13:27
  Aan: christa@dasyta.xs4all.nl
  Onderwerp: RE: Moderatie teams leon

  Hai Christa,

  Het zit nog iets mooier in elkaar:
  Yvonne heeft Leon Vuist ´opgericht´ om op een pedo site te kunnen chatten.
  Op een bepaald moment is het zo gegroeid dat Leon Vuist bij mij terecht kwam. Tijdens een chat met Mart Hauser (ik was leon vuist) zei Mart dat hij zeker wist dat leon vuist de beroemde Matt Hoorn was.

  Om Yvonne een beetje uit de wind te halen, verkondig ik dus overal dat ik Matt Hoorn ben, eigenaar van SKS. Verder dat Leon Vuist contact heeft met de amerikaanse eigenaar van SKS. En dat Yvonne niets meer met SKS te maken heeft. Dit verhaal hangen Yvonne en ik samen op. SKS heeft dus contact met de amerikaanse eigenaar via Leon Vuist, verder weet SKS niet wie de eigenaar is.
  Dus mooi verwarring, wie is de eigenaar? Matt H. of een schimmige amerikaanse eigenaar?
  Niemand die het weet en leon vuist bestaat niet, maar dat weet niemand, behalve Yvonne, Ad, Ed, jij en ik.
  In werkelijkheid is de site amerikaans en valt onder amerikaans recht trouwens.
  Op deze manier probeer ik een beetje devriendenvanmatt, team leon, Mart Hauser en overvonne van sks af te trekken. Laat ze maar achter mij aan gaan, ze vinden mij toch nooit. En als ze mij vinden is er nog niets aan de hand trouwens, zelfs dan is er niets te bewijzen, dat heb ik helemaal waterdicht gemaakt.

  Je kunt mij onder 2 email adressen vinden: ikkanallesalleen@hotmail.com en leon.vuist@gmail.com
  De laatste wordt ook door Yvonne gebruikt trouwens. Wij kunnen daar alle twee bij.

  En natuurlijk voedt Yvonne mij ook een beetje met stukjes die ooit door Matt zijn geschreven.
  En mijn mening over Matt Hoorn: kort en krachtig, hij is bad news.
  En mijn mening over Mart Hauser: kort en krachtig, compleet gek.
  En mijn mening over Overvonne: Ze plaatsen zelf de gegevens van Sander op hun site. Hoe fris zijn ze dan?
  En mijn mening over Paalmans: Een aandachtslul die in het werkelijke leven niets voor stelt en nu The Boss is.

  Groeten,

  Leon

  Namens de bewoners van de Westercluft in STEENWIJK,Ikkanallesalleen

 2. R,alias Swa says:

  @Vodde
  * NOOT VAN UW CAPTAIN: Zo doen wij dat hier niet. Uitroep verwijderd. EINDE NOOT *

 3. Christa says:

  Voor de nachtbrakers nog een slaapmutsje..en tevens een klein inzicht waarom mijn persoontje geen flauw idee had inderdaad met Matt Hoorn van doen te hebben aangezien hij zich zo indekte ( na wat ik nu weet) middels negatieve berichten over hem zelf te plaatsen …

  Liet al weten aan “gedupeerden” dat ik nog steeds niet weet wie die “Yoopsie” nu is, hoef het niet te weten ook..weet inmiddels wel waarom hij zich indekken moest..gerelateerd weer aan Yvonne…

  Van: Leon Vuist [mailto:vuist.leon@gmail.com]
  Verzonden: zondag 9 november 2008 22:53
  Aan: christa@dasyta.xs4all.nl
  Onderwerp: Bedankt

  Hallo Christa,

  Nog bedankt voor al je posten.
  We moeten van ikkanallesalleen afblijven. Te link.
  Yoopsy, Joop de Wit had aangifte gedaan. Smaad enz. Natuurlijk had hij niets met pedofielen te maken. (is alleen de administrator maar van de site van Henk Boogers).

  Gaat goed aflopen. Totaal geen bewijs.
  Maar wel tijd om mezelf goed in te dekken. Een gewaarschuwd man….

  Mocht je me willen bereiken: vuist.leon@gmail.com
  Niet te traceren naar mij.

  En…jij zit ook echt overal in te wroeten! Zag JustMe net weer op http://www.xposednet.eu
  Ik denk dat Matt Kotsmisselijk van mij wordt. Daar heb ik geen boodschap aan. Jammer voor hem.
  Het gaat mij om SKS. En verder TL, Mart Hauser en evt. DVVM de grond in boren.

  Groeten,
  Leon

  ________________________________________
  Ontdek nu Windows phone. De smartphone van dit moment

 4. Christa says:

  Nu ik zie dat mijn berichten doorkomen in dit nachtelijke uur…
  Is off-topic maar heeft wellicht ook waarde?

  Aangaande de moord op Paul Schaap namelijk..

  Ben te druk met “andere” zaken maar valt toch na te trekken lijkt mij?

  Van: y.rabbie [mailto:y.rabbie@upcmail.nl]
  Verzonden: zondag 8 februari 2009 8:22
  Aan: Christa Vermeij
  Onderwerp: Re: What the fuck heb je nu gedaan!! Ik ga slapen..ben kapot…..zoek het verders zelf uit…..

  ja en? jij denkt dat ik niet weet wat ik doe? moest dit van politie zeggen sta in kontakt met ze

  Truste……

 5. Ayla says:

  Ik ben toen bij sks weggegaan omdat ze wilde dat ik als 13 jarige op een chat ging en mannen te verleiden om sexuele gerichte praatjes te houden en als hij dan genoeg had gezegt dan was het bingo dan zou Yvonne het overnemen, En dan werd er met de politie gedreigt als hij zijn id kaart nr niet gaf zijn naam en adres……Of ze zijn bezig op een pedosite om pedo’s uit hun tent te lokken….Eens was daar een medewerkster van Yvonne bezig en ik kwam er achter…Wilde ZE die zich uitgaf voor man mijn kleinzoons misbruiken….Als oma zijnde ga je dan door het lint en heb haar veraden op de pedosite….Yvonne wenste me een enge ziekte toe…En nog wat rare dingen….Maar ja je bent eerder door een strontkar over reden dan door een glazen koets

  En alleen omdat ik het niet met haar eens ben krijg ik een proces aan mijn broek….Ik verheug me er op

  Of zouden ze nu weer de binnenlandse veiligheids dienst op me af sturen ? net als in november 2009………..Wees dan wat beter op de hoogte
  De binnenlandse veiligheidsdienst heet al jaren AIVD

  Dus eerst beter je huiswerk maken voor ze weer op pad gaan

 6. Grootmoeder says:

  Ayla, verheug je maar nergens op de fantasie van die dronken aardbei slaat weer eens op hol. En ondanks het feit dat zij al jaren de deur plat loopt bij de plisie en het OM en meer advocaten heeft versleten dan mening ander hun schoenzolen verslijten bergrijpt ze nog steeds niet hoe het rechtssysteem van Nederland in elkaar steekt. Daarbij heeft de drank haar korte termijn geheugen zodanig aangestast dat ze vandaag niet meer weet wat ze gister op haar blogje heeft verkondigt.

 7. Ayla says:

  Ach ja het is met die Vonne zo………veel beloven weinig geven doet een gek in vreugde leven

  Hen weer pech grootmoeder

 8. […] vroeg schreven wij ‘Zo doe je dat niet‘. De laatste alinea daarvan luidde: “Wij zijn reuze benieuwd hoe lang het mevrouw van […]

 9. Mart says:

  Deze is ook wel leuk:

  ‘10. Yvonne
  January 21st, 2010 at 14:31
  Je zit verkeerd, ik heb 3 jaar gezwegen en toen was het voor mij genoeg, 13 aangiftes verder ben ik eindelijk een keer kwaad geworden, dat is inmiddels gezakt en nu laat ik alles over aan mijn advocaten. Wie dat zijn doet er niet toe, maar dat ze goed zijn is iets wat zeker is.

  Ze durft niet eens haar advocaten te geven maar als er een rechtzaak komt worden deze toch al bekend gemaakt!

  En maar 13 aangiftes ik telde ff en ik had er nu al 11 wie zijn die andere 2?

 10. Mart says:

  Maar ja als je 3 jaar zwijgt weet je het ook allemaal niet meer wat er precies waar van was en in wat je juist wel vertelde in die 3 jaar!

  Dus vodde ga gewoon door, iedereen geloofd jou wel en worden echt bang van jou en je 2 advocaten, en het OM waarmee jij zogenaamt contacten mee hebt!

 11. Ayla says:

  Nou Mart deze heks is voor de duvel niet bang laat staan voor dat kleine grut in rotterdam. even blazen en foetsie is ze
  En krijg ik een proces aan mijn kont dan kan ik eindelijk eens zeggen wat ik wil

  Ik hoop dat snel de oproep komt want ik weet dat ik geen foute dingen heb gedaan, Ik geniet al….oja iedereen die hier aan de deur komt moet zich kunnen legitimeren met het werk wat ze kunnen doen..zo niet laat ik een handtekening na

 12. […] hadden bij onze eigen De Grote Vrager gelezen dat Yvonne van Hertum aangekondigd had dat ze zou ophouden met het belasteren van mensen. En wij hebben bij onze eigen De Grote Vrager ook gelezen dat mevrouw van Hertum het al […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties