Uitslag peiling ANWB staat al vast

Stommeling Jones op zijn ploffietsje

Uit doorgaans onbetrouwbare bron hebben wij vernomen dat het niet uitmaakt hoeveel ANWBleden er nu wel of niet meedoen aan de peiling voor de kilometerheffing. De uitslag (“ruime meerderheid ANWB-leden voor kilometerheffing”) is al afgesproken. De staatsrechtelijke anomalie van een bindend referendum onder een deel van de leden van een bevooroordeelde belangengroep vindt aldus zijn apotheose in een ouderwets staaltje boerenbedrog.

En dan heb je ook nog te maken met een godsdienstwaanzinnige minister die in een onbewaakt ogenblik last heeft gekregen van de waanidee dat hij Pontius Pilatus is en zijn handen kan wassen in onschuld. Een tweede kamer die zo’n minister niet naar huis stuurt, is geen knip voor de neus waard. Een premier die zo’n minister niet naar huis stuurt, is geen knip voor de neus waard. Een tweede kamer die zo’n premier niet naar huis stuurt, is geen knip voor de neus waard. Kortom: wij EISEN een MOTIE VAN WANTROUWEN. Wij EISEN NIEUWE VERKIEZINGEN.

24-01-2010 17.49 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Automobilisme, Bewindslieden, Godsdienstwaanzin, Kamerleden

Er zijn 7 reacties op “Uitslag peiling ANWB staat al vast”

 1. Everdine says:

  Mariette Hamer had het kabinet kunnen laten vallen, zo heeft zij gezegd. Waarom niet? Te zeer gehecht aan het pluche en gezien de slechte peilingen geen zin in nieuwe verkiezingen? Ze heeft haar plicht verzaakt. Dus geen van allen zijn zij een knip voor de neus waard.
  DE zittingen van de commissies die zijn uitgezonden op TV waren ontluisterend, ze wassen allemaal hun handen in onschuld en Zalm, Wellink c.s. konden niet helpen dat die crisis gekomen is.
  Die ANWB vragenlijst is duidelijk doorgestoken kaart, zo veel mogelijkheden voor manipulatie en de vragen waren voor meer dan een uitleg vatbaar..

 2. Steenpuist says:

  Ik denk eerlijk gezegd dat Nederland al een paar jaar zit te wachten op nieuwe verkiezingen…

 3. Ruud Harmsen says:

  Steenpuist:
  > Ik denk eerlijk gezegd dat Nederland al een paar jaar
  > zit te wachten op nieuwe verkiezingen…

  Ik denk al een hele tijd dat die diverse termijnen van 4 jaar beter 3 jaar kunnen worden. Nu heb je bijna altijd aan het eind een periode van zo’n anderhalf jaar dat iedereen, vriend en vijand, steeds maar denkt “kap er nou maar mee, het wordt toch niks meer”. In dit geval nog erger, omdat door de regeltjes van de kieswet de verkiezingen van nov 2006 niet in nov 2010, maar pas in mei 2011 worden opgevolgd. Dat is dus viereneenhalf jaar, en dat is gewoon menselijkerwijs veel te lang, zeker met een premier die al met z’n derde of vierde kabinet bezig is.

  Dus ook invoeren: max. 2 keer achter elkaar dezelfde minister-president. Grondwetswijziging!

 4. […] wij bedoelen. Eén onzer lezers schrijft: “Ik had een link geplaatst naar het stukje ‘Uitslag peiling ANWB staat al vast‘ en dat stukje was best populair. Op het moment dat ik dit schrijf zou het bij NUjij.nl op de […]

 5. […] vroegen ons al af waarom de ANWB het op een akkoordje had gegooid met de godsdienstwaanzinnigen van de voormalige PvdA, de CU en het CDA, maar nu weten […]

 6. […] heeft aan het parlement, dient zonder omhaal naar huis te worden gestuurd, zoals Stommeling Jones terecht heeft opgemerkt. Omdat het huidige Nederlandse parlement van staatsrecht sowieso weinig kaas gegeten heeft en omdat […]

 7. Tonia says:

  Inderdaad, volgens mij en vele anderen stond de uitslag van de ANWB ‘enquete/onderzoek’ onder vde leden al voor het ‘onderzoek’vast en is de uitslag behoorlijk gemanipuleerd. In mijn groep |9heb zelf dus ook meegedaan) was zo goed als iedereen tegen invoering van kilometerheffing en dat hoor ik bvan iedereen in mijn omgeving. Hoe kan kan de ovbergrote meerderheid, zoals de ANWB zegt, vóór zijn????
  Overweeg nu lidmaatschap op te zeggen.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties