Hoe wilt u doodgaan?

Nadat wij weer een hele reut kutreclames hadden gezien voor allerlei begrafenisondernemingen en dat soort flauwekul, hebben wij een korte enquête in elkaar geflanst, waarvan de belangrijkste vraag was: “Hoe wilt u doodgaan?” Honderd procent van de geenquêteerden antwoordde: “Helemaal niet”. Omdat wij vermoedden dat er iets mis was, hebben wij dezelfde vraag gesteld op de afdeling voor terminaal zieken die ook nog hevige pijn lijden en geen enkele kans op genezing hebben van het dichtstbijzijnde ziekenhuis en daar was het meest voorkomende antwoord: “Nu! Of eigenlijk liever uiteindelijk eergisteren.”

Hieruit concludeerden wij dat men in beide gevallen de vraag verkeerd had verstaan en nadat wij de vraag hadden geherformuleerd bleek dat de verdeling tussen wel of niet dood willen gaan bleef bestaan en erg afhing van de concrete situatie van dat moment. Hoe men doodging bleek bij de mensen die dood wilden niet relevant, als men maar doodging en wel zo snel mogelijk, “of eigenlijk liever uiteindelijk eergisteren”, maar bij de mensen die dachten dat ze nog wel een tijdje mee zouden gaan bleek het vooral van belang wat zij dachten dat hun nabestaanden na hun dood van ze zouden gaan denken. “Ik wil dat mijn kinderen trots op mij zijn”, was een van de meest gegeven antwoorden, tezamen met: “Ik wil dat mijn kinderen trots op mij kunnen zijn”, wat een heel subtiele slag om de arm inhoudt.

Het goede antwoord was: “Ik wil niet dood en ik ga er niet over nadenken ook. En nou opgerot. Lul.” Doordat het geen multiple choice was, werd dat antwoord niet vaak gegeven. Zodra het een enquête is, weten ze niet meer wat ze moeten antwoorden, de sukkels.

9-11-2012 14.50 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Polls, enquêtes en rapporten, Reclame

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties