Waarom zou je gaan studeren?

Het kabinet schijnt zich te hebben voorgenomen de Nederlandse economie voor eens en voor altijd kapot te bezuinigen, zodat het gegarandeerd nooit meer goed komt. Daarbij ontziet men niets en niemand, behalve zichzelf, politieke vriendjes en vriendinnetjes, het koningshuis, multinationals, andere grote bedrijven die uitgerangeerde politici aan goedbetaalde baantjes kunnen helpen, het veel te grote ambtenarenapparaat, politieke vijanden, omdat je nooit weet wanneer die het voor het zeggen krijgen en je na je politieke zakkenvullerscarrière altijd nog ergens burgemeester moet kunnen worden om je zakken te kunnen blijven vullen, allerhande subsidieclubs, waar uitgerangeerde politici ook altijd onder dak moeten kunnen, godsdienstwaanzinnigen van alle gezindten, omdat een uitgerangeerd politicus gevraagd moet kunnen blijven worden als duurbetaalde voorzitter van een overlegorgaan voor meer begrip tussen de verschillende godsdienstwaanzinnigen, onderwijsinstellingen, ook al weer omdat daar baantjes te vergeven zijn, en Jan-Pieter de Vries uit Urk.

Een van de groepen die wel getroffen worden, is de studenten. De studenten hebben namelijk een OV-jaarkaart en die wordt afgepakt, schijnt. Mooi zo, zouden wij zeggen als wij wel eens met de trein gingen, maar wij gaan nooit met de trein en we hebben zojuist even gekeken wat dat tegenwoordig kost, met de trein, met als gevolg dat we becijferd hebben dat we voorlopig nooit met de trein blijven gaan. Voorbeeldje: als wij met drie personen heen en weer naar Rotterdam zouden gaan (geen idee waarom we dat zouden willen, maar goed), zouden wij aan de trein alleen al meer kwijt zijn dan de benzine ons gekost zou hebben als we met de auto zouden zijn gegaan, en dan moeten we ook nog gratis heen en weer zien te komen van en naar de stations. En nu kunt u wel zeggen dat je ook in Rotterdam betaald moet parkeren, maar dat gaat niet op, want dan laten we gewoon onze stagiaire rondjes rijden op de ringweg tot we terug willen en zijn we niet alleen goedkoper uit dan wanneer we geparkeerd hadden (tenzij ze in Rotterdam iets slimmer zijn dan in ons minst favoriete dorp, en redelijke tarieven hanteren, want dan parkeren we gewoon. We zijn gekke Henkie niet.), maar ook nog steeds goedkoper uit dan met de trein.

Maar we dwalen af. Aangezien het ons dus niet kan schelen of de trein vol zit met studenten, HBOwers en MBOwers (geen idee wie er allemaal zo’n gratis jaarkaart hebben) vinden wij het ook niet erg of goed dat ze hun kaart kwijtraken. Het maakt ons niet uit. Wel vragen wij ons af, waarom iemand überhaupt zou willen gaan studeren. Studeren doe je immers voor de wetenschap en met wetenschap kun je alleen je brood verdienen als je er erg goed in bent, wat, dankzij het Nederlandse onderwijs, maar weinigen gegeven is, met als gevolg dat er een heleboel studenten terechtkomen in de pseudowetenschappen, als daar zijn Geschiedenis, Taalkunde, Sociale Geografie (wist u dat 90% van de beleidsambtenaren Sociale Geografie gestudeerd heeft?), Letterkunde, Psychologie, Economie, Sociologie en Communicatiewetenschappen.

Wij raden iedereen die wil gaan studeren aan om ervan af te zien en een beroepsopleiding te gaan volgen. Wordt arts, dierenarts, tandarts, automonteur of loodgieter, om maar iets te noemen, maar blijf uit de buurt van de wetenschap, want dat is toch maar zonde van je tijd. En nu gaan wij lekker op de motor een uurtje achtjes draaien op het dichtstbijzijnde klaverblad, want we hebben alweer veel te lang stilgezeten.

15-02-2013 15.01 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Automobilisme, Bewindslieden, Godsdienstwaanzin, Monarchie, Onderwijs, Politiek, Wetenschap

Er zijn 8 reacties op “Waarom zou je gaan studeren?”

 1. Ruud Harmsen says:

  >Een van de groepen die wel getroffen worden, is de studenten.

  Dit wringt, grammaticaal. Maar tisko rect, denk ik ook wel.

 2. Ruud Harmsen says:

  > Een van de groepen die wel getroffen worden, is de studenten.

  Presche daan, zeker wel?

 3. Ruud Harmsen says:

  > Het kabinet schijnt zich te hebben voorgenomen de Nederlandse economie voor eens en voor altijd kapot te bezuinigen, zodat het gegarandeerd nooit meer goed komt.

  Wat wil je dan, dat ze NOG meer geld bijlenen van de Chinezen en de oliesjeikhs? Naast die tig miljard die sowieso elk jaar al extra wordt geleend, zijnde de toegestane 3%.

  Doe je dat thuis ook, zulke dingen? Ik niet. Amen.

 4. Ruud Harmsen says:

  > maar wij gaan nooit met de trein

  Ik wel, en met de bus soms ook, en dat is best geinig en rechtstreeks, uitstappen Janskerkhof. http://rudhar.com/lingtics/tuktalvr/nl02d.htm

 5. Ruud Harmsen says:

  > Wel vragen wij ons af, waarom iemand überhaupt zou willen gaan studeren.

  Ik was dus laatst in die universiteitsbibliotheek en toen dacht ik shit, wat was ik toen toch een klootzak, waarom ben ik toen niet… Zie mijn cv ende kleur zelf de plaatjes of zo iets.

 6. Ruud Harmsen says:

  Boerkaverbod, moet dat niet boer-kavel-bod zijn? Dat die mensen ook nog iets verdienen aan die landbouwgrond of zo?

 7. Ruud Harmsen says:

  > Letterkunde, Psychologie, Economie, Sociologie en Communicatiewetenschappen.

  Of Slavisch/Cyrillische cul(-litera-)tuur, weet jij veel, dat ken ook netuurlijk. Of Arabisch zonder islamcultuurfilosofie, puur omdat het faxinerend klingt, bijvoorbeeld, heb ik achteraf overwogen maar gelukkig nooit gedaan.

 8. Ruud Harmsen says:

  ” En nu gaan wij lekker op de motor een uurtje achtjes draaien op het dichtstbijzijnde klaverblad, want we hebben alweer veel te lang stilgezeten.”

  Tja, je mot toch wat meche leven? Gelukkig heb ik Wel Wat Beters te Doen en geen motorrijbewijs, dus dat scheelt.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties