Abu Antisemiet maakt zich belachelijk

Abu Pessoptimist windt zich vreselijk op over een enquête van de Anti-Defamation League (ADL). Bij dezen raden wij hem aan ‘How To Lie With Statistics’ eens te lezen, opdat hij weet dat enquêtes de moeite van de opwinding niet waard zijn (merkwaardigerwijze blijken wij genoemd boekje niet opgenomen te hebben in onze boekentopvijftig, maar dat zal wel zijn omdat we het uit ons hoofd kennen en dus niet meer hoeven te herlezen. Of zo. Doch dit terzijde).

Wij hebben sterk de indruk dat Abu Antisemiet zich in werkelijkheid niet zozeer druk maakt over die enquête als zodanig, alswel over het feit dat iemand het in zijn bolle harses haalt om erop te wijzen dat er nogal veel antisemitisme in de wereld is. We slaan het begin van zijn stukje over, en beginnen te kloosrieden bij:

Ik moet zeggen, als ik dit soort zaken lees, heb ik toch moeite serieus te blijven.

Daar geloven wij geen barst van. Sterker nog: uit de agressiviteit die hij ten opzichte van het gelezene aan de dag legt, blijkt duidelijk dat hij niet alleen heel serieus gebleven is, maar er inmiddels bloedgolven van gekregen heeft. Serieuzer kan het eigenlijk niet, dachten wij.

Zeker als ik mezelf erop betrap dat ook ik wel geneigd ben een paar van die ADL-vragen met ”waarschijnlijk waar” te beantwoorden – neem bijvoorbeeld de vragen over teveel invloed op de regering van de VS, of de vraag over Joden die alleen zijn geïnteresseerd in wat er met hun eigen mensen gebeurt, waarbij ik dan moet denken aan de totale desinteresse van de Israeli’s ten opzichte van wat er gebeurt in Gaza en op de Westoever.

Nu ziet u waarom hij zo boos is: hij is een antisemiet van dezelfde soort als Peter Breedveld. Zo eentje die zijn antisemitisme verpakt als antizionisme: “Ik ben geen antisemiet en sommige van mijn beste vrienden zijn joden, maar die vuile zionisten …”, die manier.

Het lijkt me dan ook geen eye-opener dat de Palestijnen 93% scoren bij deze ”enquête”.

Dat lijkt ons ook geen nieuws. Het enige nieuws is, dat de Palestijnen zo laag scoren.

Zij ervaren dagelijks aan den lijve dat ”mensen Joden gaan haten om hoe zij zich gedragen”, zal ik maar zeggen.

Onzin.

Zo’n onderzoek lijkt me dan ook vooral bij te dragen aan de manier waarop organisaties als de ADL en het CIDI bijdragen aan de vertroebeling van de vraag of en in welke mate er antisemitisme voorkomt in de wereld, door het op één hoop te gooien met – wat mij betreft volstrekt begrijpelijke – negatieve reacties op het gedrag van de staat Israel.

Wij denken dat Abu Antisemiet zich hier vergist en vermoeden dat hij dat met opzet doet. Hij moet ook wel, want anders zou hij moeten toegeven dat zijn eigen als antizionisme verpakte antisemitisme zich van het ouderwetse antisemitisme slechts onderscheidt door de verpakking.

Onlangs nog kwam het Wiesenthal Centre in Los Angeles met een vergelijkbaar lachwekkend initiatief door de top tien antisemitische uitingen van 2013 op een rijtje te zetten.

“Onlangs”? Gezelligheid kent geen tijd, de tijd vliegt en wat dies meer zij, maar is eind december vorig jaar “onlangs”? Wij weten dat het eind december was, doordat wij in januari een stukje gewijd hebben aan het gezwets van Abu Antisemiet over genoemde top tien. Wij denken in dat stukje te hebben laten zien dat hij uit zijn nek kletste, maar dat moet u zelf maar even beoordelen.

De officiële Joodse wereld en de Israel-claque verkleuteren met de dag door dit soort Klaas Vaak-achtige zaken de wereld in te slingeren met de vermoedelijke opzet de echte feiten zoveel mogelijk naar de achtergrond te dringen.

Wij denken dat hij hiermede bedoelt dat hij het niet met de echte feiten eens is. Wat dat betreft is hij vergelijkbaar met iemand die denkt dat een vulkaanuitbarsting, aardbeving of andere vorm van natuurgeweld niet heeft plaatsgevonden als je er een stukje over schrijft. Sneu hè?

Het ADL-onderzoek kreeg overigens nog een lachwekkend staartje.

O ja joh?

Deze zondag riep de Israelische premier Netanyahu op basis van het feit dat 93% van de Palestijnen in de ADL-uitkomst ”antisemitische denkbeelden” bleek te koesteren de Palestijnse Autoriteit tot schuldige uit.

Ja, en? Niet goed?

“Dit is het resultaat van de onophoudelijk ophitsing door de Palestijnse Autoriteit die het imago van de staat Israel en van het Joodse volk besmeurt zoals we dat op andere plaatsen in onze geschiedenis hebben meegemaakt,” zei Netanyahu.

Daar zit best iets in, lijkt ons.

Ook Netanyahu is dus zo simplistisch om de negatieve reacties van de Palestijnen op voortgaande landroof, economische en sociale onderdrukking, vernedering, regelmatige arrestaties en moordpartijen, te wijten aan de houding van de PA.

Wij denken dat de formulering “voortgaande landroof, economische en sociale onderdrukking, vernedering, regelmatige arrestaties en moordpartijen” op zijn zachtst gezegd nogal overdreven is. Bovendien denken wij dat het niet goed is om de burgers verantwoordelijk te achten voor het gedrag van de staat, en al helemaal niet als die burgers niet in de desbetreffende staat wonen. Laat staan als ze een andere nationaliteit hebben. Nederlandse Amerikanen, bijvoorbeeld, of Joodse Nederlanders.

Alsof die daar zo krachtig stelling tegen neemt en alsof de Palestijnse bevolking zelf zijn conclusies niet kan trekken.

Zou het niet?

Maar de reactie van een intellectuele vedergewicht als Netanyahu maakt ondubbelzinnig duidelijk welke categorie mensen gewicht aan de ADL-nonsens hecht.

Wij weten niet op grond waarvan Abu Antisemiet Netanyahu wegzet als “een intellectuele vedergewicht”, maar wij denken wel te weten dat Abu Antisemiet ‘een intellectueel vedergewicht’ bedoelt. Wij denken dan ook niet dat Abu Antisemiet de aangewezen persoon is om andermans intellectuele capaciteiten te beoordelen en wij vragen ons af of er een categorie mensen bestaat die waarde hecht aan de onzin waarmede Abu Antisemiet zichzelf voor joker zet. Het zal eigenlijk best, want gekken heb je overal.

19-05-2014 15.33 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Boeken, Godsdienstwaanzin, Israël, Polls, enquêtes en rapporten

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties