Yvonne van Hertum moet toch gewoon naar de gevangenis, blijkt

Het is ons al eens opgevallen dat er iets vreemds aan de hand is met het geheugen van kattenbepster Yvonne van Hertum. Het bedoelde verschijnsel leidt er niet alleen toe dat ze cyclisch te werk gaat, maar ook dat ze in het algemeen wel eens vergeet wat ze ooit beweerd heeft.

Wij komen hierop doordat ze enige tijd geleden heel enthousiast wist te melden dat ze niet de gevangenis in hoefde, zulks ondanks het feit dat ze tot een gevangenisstraf van twee maand veroordeeld was. Wij merkten daar toen over op:

Hoe het ons ontgaan kan zijn, ontgaat ons, maar mevrouw van Hertum staat bij ons niet bekend als iemand die wel eens liegt, dus de fout ligt geheel bij ons. Als het waar is, is het raar.

En nu is het dan dus niet waar, blijkt. Ze zegt het zelf, en als ze het zelf zegt, moet het wel kloppen, niet dan? In een reactie op een reactie op haar kattenblergh zegt ze:

[…] ik moet wel de gevangenis in […]

Ziet u wel? Er staat: “ik moet wel de gevangenis in“. Wat zou er dan inmiddels veranderd zijn? Niets, vermoedelijk, behalve dan dat haar geheugen haar parten blijft spelen. Dat hindert verder nix, want dat hebben wij ook wel eens, dat ons geheugen haar parten blijft spelen, al was het maar doordat wij meer onthouden dan zij. Wij zijn trouwens al meer vergeten dan zij ooit geweten heeft, maar dat is een heel ander verhaal.

Even terugkomend op de reactie waarin zij zegt “ik moet wel de gevangenis in”: dat is een reactie op een reactie van iemand die lijkt te vinden dat mensen van het slag Yvonne ‘wie het niet met mij eens is moet dood’ van Hertum het beter niet voor het zeggen kunnen krijgen en we gaan dat textje van mevrouw van Hertum eens even nader beschouwen. Ze schrijft:

Nee ouders die de moordenaar van hun kind ombrengen hebben geen afwijking, deze ouders zijn begrijpelijk door het lint gegaan, denk dat iedere ouder wel zulke gevoelens voelt opkomen als hun kind vermoord zou worden.

Zoiets verwacht je van iemand die een verklaard voorstander van eigenrichting is. Maar daarom hoef je het er nog niet mee eens te zijn. Wij vinden er wel wat voor te zeggen om de rechtspraak over te laten aan mensen die ervoor doorgeleerd hebben en als die op zijn aan mensen die in ieder geval ergens voor doorgeleerd hebben en mochten die niet te vinden zijn altijd nog aan iemand anders dan aan mevrouw van Hertum. Wij denken bovendien dat ouders wier kind vermoord wordt wel eens vooral een enorm verdriet zouden kunnen voelen, dat niet weggenomen wordt door het lynchen van de moordenaar, want je kind wordt er toch niet weer levend van, menen wij begrepen te hebben. Mevrouw van Hertum gaat verder:

Wat je zegt dat hij een tweede kans verdient is en dat moet ik respecteren jouw mening, ik ben het er niet mee eens.

Oei. Mevrouw van Hertum is het er niet mee eens. De rechtsstaat schudt op zijn grondvesten. Als dat maar goed gaat. Mevrouw van Hertum is het er niet mee eens. En dan te bedenken dat groter geesten er nog steeds niet helemaal uit zijn wat het doel van straf precies is of zou moeten zijn. Sterker nog: sommige van de vragen uit Misdaad en straf zijn nog steeds alleszins actueel (maar niet die over die spinnen in het hiernamaals, want er bestaat geen hiernamaals, het handboek ten spijt).

De respondent op wiens reactie mevrouw van Hertum reageerde, vroeg of zij ooit zelf “in de bak gezeten” had, vandaar het vervolg:

En om op je laatste vraag een antwoord te geven, nee nog niet maar ik moet wel de gevangenis in,

Zo kwam ze daar dus op. Het malle is, dat ze bij haar uitleg van het waarom al meteen last van haar geheugen krijgt. Of misschien lijdt ze aan een dissociatieve identiteitsstoornis, waarbij haar ene persoonlijkheid niet weet wat de andere doet:

en waarom zul je je afvragen ook daar kan ik antwoord op geven en zal dat ook doen. Ik schijn (volgens 1 persoon) zijn foto online gezet te hebben.

Gelukkig maar dat bewezen is dat ze dat gedaan had, anders zou je zo maar denken dat ze ten onrechte veroordeeld was, niet?

Dat persoon wilde een sekschat met een 13 jarige. Liet van alles zien via de webcam.

En dat mocht niet van mevrouw Yvonne ‘Mickey Spillane’ van Hertum. Hoe het vervolgens werkelijk zat, is ze ook alweer vergeten:

Toen, en dan spreken we over 2007 (!) was ik mede beheerder van een forum stopkindersex. Ik kon niet op de server dat moest de beheerder doen. Maar de rechter vond dat ik dat gedaan had.

Wie was die beheerder dan? Welnu, die beheerder bestond niet en de rechter “vond” niet, maar achtte bewezen dat mevrouw Mickey van Mouse het wel degelijk zelf gedaan had.

Dus ja ik moet de gevangenis nog in.

Dat ze dus de gevangenis nog inmoet.

Of ik in cassatie ben gegaan, zul je je afvragen denk ik zo, ook daar kan ik JA op zeggenh.

Is die cassatiezaak nou al eens geweest? Zo neen wanneer istie dan?

Dus kom nu niet met die smoesjes van iedereen verdient een 2de kans ook een kindermoordenaar, want deze verdienen dit niet, en dat is mijn mening.

Wij hebben niets uit haar text weggelaten, wat inhoudt dat het feit dat een kindermoordenaar volgens mevrouw Muis geen tweede kans verdient in haar optiek logisch volgt uit het feit dat zij terecht veroordeeld is voor een veel kleiner vergrijp. Waar zou zij de grens leggen? Bij iedereen die veroordeeld wordt of zou moeten worden tot meer dan twee maanden gevangenisstraf? “Ik mag nog wel een kans, maar jij niet meer”, zoiets? En wat doet deze vleugellamme engel der wrake dan als ze die twee maanden voorwaardelijk die ze nog had staan ook moet gaan uitzitten omdat ze toch weer strafbaar bezig is geweest? Komt de grens dan bij een halfjaar te liggen? We zijn benieuwd.

23-03-2010 18.41 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Boeken, Godsdienstwaanzin, Juridisch, Loggers gelogd, Yvonne van Hertum, Zweefkezerij

Er zijn 5 reacties op “Yvonne van Hertum moet toch gewoon naar de gevangenis, blijkt”

 1. BavariaMatic says:

  `Het` is toch altijd weer goed voor daverende lachsalvo`s!
  Een absoluut gestoorde fantast met een volledig gebrek aan realiteitszin en een kwaadaardige inborst.
  Het word idd hoog tijd dat ze enkele maanden op staatskosten aan de maatschappij onttrokken gaat worden.

 2. […] informatie moet ze trouwens nog steeds gewoon de cel in, zoals ze niet al te lang geleden zelf ook mededeelde. Moet Yvonne van Hertum nou wel of niet de cel in? Wij dachten toch echt van […]

 3. […] en wij zouden ernstig teleurgesteld zijn als ze nu niet blijkt te bedoelen dat ze nu eindelijk die vier maanden gevangenisstraf gaat uitzitten. Maar goed, ze stopt dus weer en dat horen wij haar altijd graag zelf […]

 4. […] Uw captain was niet onder de indruk en antwoordde: “@bart_v_oort Je hebt echt geen idee waar je het over hebt, is het wel? Lees dit eens: http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=5498“ […]

 5. SKS says:

  […] en het verbaast ons eerlijk gezegd dat ze nog steeds vrij rondloopt. Ze moet overigens al voor vier maanden de bak in, dat dan weer wel. “Een groep, die met de komst van het internet, toch wel aardig aan het mee […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties