Aangifte

Aangifte, kent u dat begrip? De politie zegt er onder andere het volgende over:

Aangifte
Indien u slachtoffer bent geworden van een delict, kunt u het beste zo snel mogelijk aangifte doen bij uw politiekorps. Dat kan op het politiebureau en bij een aantal politiekorpsen ook telefonisch of via internet (voor een aantal delicten).

“Zo snel mogelijk” is in dezen een rekbaar begrip, met dien verstande dat je bij de meeste politiebureaux blij mag zijn als je drie weken later een afspraak kunt maken om over een halfjaar eens langs te komen om te zien of ze het volgende kwartaal ergens een gaatje voor je hebben. Op een andere pagina zegt de politie ook:

Sommige mensen vinden het prettig om op het bureau aangifte te doen en persoonlijk contact te hebben met een politiemedewerker. Houd dan rekening met wachttijden. Soms wordt op het bureau een afspraak gemaakt om aangifte te doen op een ander tijdstip. Op veel bureaus bestaat de mogelijkheid om aangifte te doen bij een aangiftezuil. Andere mensen doen liever aangifte per telefoon of per internet. Voordeel hiervan is dat u er de deur niet voor uit hoeft.

Wij kunnen ons mensen voorstellen die heel erg eenzaam zijn, zelden of nooit mensen ontvangen en de deur niet eens open durven te doen wanneer er wordt aangebeld. Voor dat soort mensen is het doen van aangifte ongetwijfeld een leuk uitje. Zo leuk dat ze er misschien wel een dagelijkse of wekelijkse gewoonte van willen maken. Aan de andere kant van het spectrum staan mensen die geen aangifte gaan doen omdat ze van te voren weten dat ze toch niet serieus genomen gaan worden.

Maar goed, onze trouwe lezers zagen hem misschien al aankomen: Yvonne van Hertum gaat weer eens aangifte doen, zegt ze in een mailtje aan onze doctorandus:

Donderdagmorgen om 09.30 heb ik een afspraak op het bureau.
Ik zal u het pv nummer doormailen.

Tsja, dat zal dan wel.

25-08-2010 11.40 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Juridisch, Yvonne van Hertum

Er zijn 3 reacties op “Aangifte”

 1. Ruud Harmsen says:

  > Maar goed, onze trouwe lezers zagen hem misschien al aankomen:

  In deze zin ontbreekt een woord: allebei. (;-)

  * NOOT VAN DE GROTE VRAGER: Het woord allebei is met opzet weggelaten. Volgens onze statistieken hebben wij tegenwoordig zeker 2,5 à 3 trouwe lezers, zodat het woord allebei te weinig zou zijn. Wij wilden ons echter niet al te demonstratief op de borst kloppen in verband met een stijging van het trouwelezersaantal van 50% en daarom hebben we toen allebei maar niet vervangen door alletweeënhalf of zelfs alledrie. Onze excuses voor de verwarring. EINDE NOOT *

 2. Ruud Harmsen says:

  http://www.yvonnevanhertum.com/2010/08/hij-maakt-zich-nogal-druk/#more-6524
  > Hij schijnt mijn wandelgangen na te gaan,

  Hilarische verhaspeling.

  “In de wandelgangen hoorde ik verluiden dat hij mijn gangen nagaat.”
  Die is helemaal goed. Hoop ik.

 3. […] namelijk dat uw geloofwaardigheidsprobleem u niets kan schelen. Ook wijs ik u op het stukje ‘Aangifte‘ […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties